Turisme

Estás en: Inicio | Turisme

Informació general

Vista de Jacarilla des de dalt
Obrir fullet Jacarilla, el jardí del Baix Segura en format pdf. (Obre en nova pestanya)

El terme municipal de Jacarilla ocupa una superfície de 12,36 quilòmetres quadrats a la comarca del Baix Segura del Segura, al sud de la província d’Alacant (Espanya).

Situat al marge dret del Riu Segura, amb més de 2.800 hores de sol anuals ia 15 minuts de la costa del Mediterrani.

Enclavament privilegiat, carregat d’història, gent acollidora i vida tranquil·la.

Compte amb 1.947 habitants (Font INE 2.015) repartits entre el nucli urbà i el nucli de Vistabella.

Al sud del terme municipal de Jacarilla, al costat de la carretera que uneix Oriola i Torrevella, es troba enclavat el nucli de Vistabella. És el paratge més pintoresc de la zona, elevat sobre un turó, des d’on es veuen belles panoràmiques de pins i hortes amb el fons del mar Mediterrani a l’horitzó. Aquest lloc tranquil i assolellat ha estat escollit per nombroses famílies de pobles propers, com a segona residència i compta amb una nodrida colònia d’estrangers que han trobat aquí la bonança del clima i la calma necessària per apartar-se del mundanal soroll.

Escut-definitiu-sense-fons

Jacarilla. El jardí de la Vega Baixa

Com arribar

Jacarilla colinda amb els termes municipals d’Oriola, Bigastro i Benejúzar.

La població es troba a la carretera CV-920 que comunica Orihuela amb Rojales i Guardamar del Segura, molt a prop del sud del riu Segura, que travessa el terme per la zona Nord. A Jacarilla es pot accedir molt fàcilment per la carretera CV-95, que comunica Orihuela amb Torrevieja i Pilar de la Horadada, a través de Bigastre.

Jacarilla. Alacant poble a poble

Jacarilla és una petita població que allotja al seu terme la Casa-Palau del Marquès de Fontalba construïda entre 1916 i 1922. Aquesta casa palau és la darrera construcció senyorial de la comarca.

Click aquí per veure vídeo